&& معلومات عن كيفية السفر لنيوزيلندا &&

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

&& معلومات عن كيفية السفر لنيوزيلندا &&

مُساهمة  minagou في الإثنين أغسطس 09, 2010 2:38 pm

انا عندي شويه معلومات عن نيوزيلاندا والسفر اليها للمصريين ممكن تفيد
بالنسبه للطريق الامثل
فهو انك تقدم دراسه انجليش هناك لمده سنتين (دوره عاديه مش مكثفه)
شهر الدراسه هناك تكلفته 360 للأسبوع الواحد
يعني الاجمالي بتاع مده دراستك اضربه *3.25

ده موقع نيوزيلندا سواء دراسه او هجره

ودي مصاريف الدراسه المختلفه

السنة التأسيسة = 17000
البكالوريس = 18000 ل 8 مواد أو لمدة سنة
الماجستير = 24000 للسنة
الدكتواره = 25000 للسنة

ومتنسوش التأمين الطبي = 380 سنوياً

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

بالنسبه بقي للعمل
شوف يا سيدي طالما انت دخلت نيوزيلاندا واثناء دراستك لقيت شغل فمن حقك يا
باشا مترجعش مصر وتشتغل هناك زي مانت بس لازم تروح مكتب الهجره الي هناك
وتطلب تصريح عمل ونيزيلندا ميزتها الوحيده انك لو جبت شغل ليك وانت هناك
فمش حتحتاج تنزل مصر وهما يبعتولك لا مجرد ما تجيب شغل فمن حقك تعيش ف
البلد وتشتغل زي الناس الي هناك
وعلي فكره متوسط الاجر ف الساعه حوالي 25 دولار نيوزيلندي

بالنسبه للضمان المالي
انا سمعت ومش متأكد ان لو انت دفعت فلوس المعهد كلها+السكن كاش من مصر ف مش
حتحتاج لضمان ملاي اللهم الا شويه كاشات حوالي 10000 مصروف جيب
انما لو حتدفع اقساط وانت هناك زي ما الكل بيعمل فهنا حتحتاج يكون معاك
مبلغ محترم يعني لو الكورس كله ب50000 يبقي لازم ضمانك يكون 60000 والله
اعلم

ودي شويه اسئله متجاوب عليها جبتها من مواقع اخري للحقيقه

1 بالنسبة للعمل اثناء دراسة اللغة هل ينطبق مع نظام الفل تايم ام البارت تايم ؟


اذا كانت الفيزة ستمح لك بالعمل فسوف تستطيع العمل بارت تايم إذا كانت دراستك فل تايم ماعدا ايام العطل فسوف تستطيع العمل فول تايم.

أما إذا كانت فيزتك للدراسه فقط فسوف يجب عليك الحصول اولا على عرض عمل ومن ثم التقدم لهم.



2/بالنسبة للتصريح الخاص بالعمل لو ماستخرجتهوش من هنا اقدر استخرجه من نيوزيلندا؟
نعم عن طريق الحصول على عرض عمل من نيوزيلندا ومن ثم التقديم على فيزة عمل.

3/لو انا حبيت استمر هناك بدون دراسة وده طبعا بعد ما
انتهى من دراسة اللغة (يعنى لقيت شغل مثلا ) ايه موقفى فى الحاله دى هل
مسموح ام غير مسموح ؟

مسموح جداً اخي إذا كان معك مؤهل جيد سواء جامعي او دبلوم. فما عليك إلا
إرسال عرض العمل إلى دائرة الهجرة النيوزيلندية بعد الحصول عليه وهم بدورهم
سوف يصدرون لك فيزة العمل.

اعرف طلاب اتو هنا للدراسة وحصلوا على عمل خلال فترة دراستهم ولكن كان معهم مؤهل دولتهم ومطلوب هنا مثل محاسبه.


4/امر هام جدا وهو بخصوص العمل هل هو متوافر ام لا ؟والمناطق التى تطلب عماله اكثر؟

متوفر لمن كان عنده مؤهل جيد وكل ماتكون في مناطق بعيده والسكان فيها قليل يكون فرص عملك اكثر وراتبك اكثر.

وفي النهاية يعتمد على تخصصك وهل هو مطلوب أما لا


5/بخصوص الدخل هناك او اجر الساعة ايه نظامه ؟ وتكاليف المعيشه الشهرية ؟

اقل راتب 12 دولار نيوزيلندي محدد من الدوله في الساعه إلى 40 دولار وفوق كمان والمصاريف الشهرية 2500 دولار في الشهر تقل او تزيد

والمتوسط هو 25 دولار في الساعه.

كما ان مسألة عملك هنا بعد الانتهاء من الدراسه لا بأس بها وانا متأكد
منها. بشرط ان تحصل على عرض عمل قبل إنتهاء فيزة الدراسه واساساً إحتمال
مكتب الهجره يعطيك فيزة لمدة 6 اشهر بعد إنتهائك من دراستك للبحث عن العمل
كما تفعل مع الجامعات مع خريجيها

ماهي تكاليف المعيشة والسكن في نيوزلندا؟

بالنسبة للمعيشة:
1- السكن يترواح مابين 190 دولار نيوزيلندي أسبوعياً ( 1 دولار = 2.6 ريال )
بالنسبة للسكن مع عائلة + قيمة المواصلات بالباص لأن معظم العائلات بعيدين
عن الجامعة ( يتراوح من مكان لآخر ).
العائلة توفر وجبتي الإفطار والعشاء فقط يومياً، وجميع الوجبات في يوميّ السبت والأحد.
2- هناك سكن الجامعة ( لاينصحوا به الشباب ) حوالي 200 - 220 دولار أسبوعياً شامل جميع الوجبات يومياً، ميزته بجوار الجامعة.
3- بالنسبة للإشتراك في شقة مع بعض الشباب الساكنين بالقرب من الجامعة (
غرفة + حمام مشترك + صالة مشتركه + مطبخ مشترك ) حوالي 160 دولار أسبوعياً +
فاتورة الكهرباء حوالي 50 دولار شهرياً + مصاريف الأكل والشرب.
4- نظام ستديو رووم حوالي 200 دولار أسبوعياً بحمام خاص + مصاريف الأكل والشرب.

المصاريف اليومية:
1- وجبة الغذاء من 6.5 - 12 دولار ( السكن مع عيلة يوفرها فقط نهاية الأسبوع: السبت و الأحد )
2- مصاريف متنوعة: 1 كوكاكولا = 2.5 دولار، حبة كيت كات = 2 دولار، شاورما = 8.5 - 9 دولار.
3- بنزبن في حالة وجود سيارة (40 دولار أسبوعياً ).


minagou
Admin

عدد المساهمات : 1035
تاريخ التسجيل : 13/07/2010

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://kelmetmanfa3a.forumaction.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: && معلومات عن كيفية السفر لنيوزيلندا &&

مُساهمة  minagou في الإثنين أغسطس 09, 2010 2:38 pm

بالنسبه للعنوان

2 ش طلعت حرب - القاهره
ت: 025749360

التقديم اسهل خطوه لانها بتكون غالبا عن طريق النت مجرد ما بتختار الكليه
والكورس بتراسلهم وهما بيبعتولك المبلغ المطلوب وانت بتدفعه وبتستني يجيلك
وصل استلام بالمبلغ واثبات للكلام ده
وبعد كده تروح السفاره وتطلب استخراج فيزا دراسه وتوريهم الاوراق اللي
اخدتها من الجامعه وهناك بقي حتعرف كل المطلوب منك بالظبط عشان تاخد الفيزا
بس اطمنك انها سهله جدا طالما معاك ضمان مالي

بالنسبه للعناوين والجامعات انا حديك موقع هديه بجد رائع

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

حتختار اللغه وبعديها الدوله اللي عايز تدرس فيها وبعد كده تختار المجال اللي عايز تدرسه لغه كومبيوتر طب الخ الخ
حيجبلك الجامعات اللي ف الدوله اللي انت اخترتها واللي بتدرس المجال اللي اخترته بس كده حتلاقي فوق كل جامعه كلمه cost calculator
وهنا اللي بيميز الموقع انه بيحسبلك التكلفه كلها من دراسه وسكن

بالنسبه لموضوع تعرف حد هناك وكده بالتأكيد لو تعرف حد هناك احسن وحيسهلك حاجات كتير وحيوريك سكك كنت حتعرفها لوحدك بس بصعوبه
لكن عايز اطمنك مش كل واحد بيروح بره مصر لازم يبقي ليه حد هناك لأ مش شرط ناس كتير شقوا طريقهم من اول السلم لوحدهم وربنا يوفقك





















minagou
Admin

عدد المساهمات : 1035
تاريخ التسجيل : 13/07/2010

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://kelmetmanfa3a.forumaction.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: && معلومات عن كيفية السفر لنيوزيلندا &&

مُساهمة  minagou في الإثنين أغسطس 09, 2010 2:44 pm

انا نفسى انا ووالدى اسافر نيوزيلاندة
بس انا من خلال كلام حضرتك عرفت انى لازم ادرس هناك حتى لو واخدة ماجستير
بس السفارة هنا فى مصر ملهاش علاقة بالموضوع دة حالص
اقصد موضوع الهجرة
اية راى حضرتك فى الموضوع دة؟؟؟؟؟







بالنسبه للماجستير فحضرتك لازم عشان تضمني تدخلي نيوزيلندا انك تقدمي علي دراسه ف اي مجال ويفضل لو دراسه لغه
لو حضرتك واخده ماجستير فممكن تعملي معادله لاي جامعه من جامعات نيوزيلندا بس حتكون مكلفه عن الدراسه العاديه (اللغه)
بالنسبه للهجره فهي عباره عن نقاط نتيجه لامكانياتك العلميه والمهنيه
واشياء اخري وبتتحسب بالنقاط لو وصلتي لرقم معين وما فوق بتقدري تهاجري
انما لو اقل من المعدل المطلوب ففرصتك بتنتهي
وده موقع خاص بالهجره لنيوزيلندا وتقدري منه تعرفي الهجره متاحه ليكي ولا لأ
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

minagou
Admin

عدد المساهمات : 1035
تاريخ التسجيل : 13/07/2010

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://kelmetmanfa3a.forumaction.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: && معلومات عن كيفية السفر لنيوزيلندا &&

مُساهمة  minagou في الإثنين أغسطس 09, 2010 2:45 pm

مميزات نيوزيلندا انها دوله
محترمه للعيشه الكريمه ومتختلفش كتير عن استراليا بس من اهم مزاياها ان
السفر ليها مش صعب زي استراليا ولا مستحيل زي كندا او امريكا
بالنسبه لايهما افضل استراليا ام كندا ام نيوزيلندا فالترتيب كمستوي معيشه كندا ثم استراليا ثم نيوزيلندا
بالنسبه لانهو اسهل الهجره ام الدراسه
لو مقدرتك الماليه جيده يبقي الافضلك تروح دراسه نظرا لسرعه انهاء اجراءتها
وسهوله الوصول بس خد بالك ان الدراسه بتبقي لمده معينه عكس الهجره وانت
وشطارتك تقدر تقعد فالبلد والحكايه دي بالنسبه لنيوزيلندا لحد الان سهله
نسبيا مقارنة بدول تانيه كتير صعب تكمل فيها بعد الدراسه
اما الهجره فبأختصار كده محتاجه يكون عندك شهادات علميه وتكون لغتك ممتازه
معاك الايلتس وشويه حاجات كده تانيه بس دول اهم حاجتين عشان توصل للمستوي
المطلوب من المتقدم للهجره والهجره عموما لو انت تمام واتقبلت بتاخد
اجرائتها من سنه لسنتين
ارجو اكون افدتك

minagou
Admin

عدد المساهمات : 1035
تاريخ التسجيل : 13/07/2010

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://kelmetmanfa3a.forumaction.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: && معلومات عن كيفية السفر لنيوزيلندا &&

مُساهمة  minagou في الإثنين أغسطس 09, 2010 2:47 pm

انا سؤالي عن التأشيرة هل تحتاج الى ان يكون هناك رصيد بالبنك لمدة 6 اشهر او غيره

ام من الممكن السفر للدراسة فقط من ان يكون عندي حساب بالبنك

انا مهندس ميكانيك
عمري 30 سنة
هل من السهل ان اذهب هجرة الى هناك




استاذي الفاضل اي تأشيره سواء سياحه او دراسه لازم يكون عندك ضمان مالي عشان يضمنوا مقدرتك علي الانفاق هناك وانك حترجع بلدك تاني
الحالتين اللي مش محتاج منك ضمان مالي الهجره وعقد العمل
بالنسبه للهجره حضرتك معاك تخصص محترم ومش متوفر بكثره خصوصا هناك نصيحتي
ليك حاول تظبط لغتك الانجليزيه وامتحن الايلتس وان شاء الله تجيب فيه درجه
كويسه وساعتها قدم ف الهجره ومتقلقش وان شاء الله ربنا يحوفقك ويقسملك
الخير

minagou
Admin

عدد المساهمات : 1035
تاريخ التسجيل : 13/07/2010

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://kelmetmanfa3a.forumaction.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: && معلومات عن كيفية السفر لنيوزيلندا &&

مُساهمة  minagou في الإثنين أغسطس 09, 2010 2:47 pm

استفسار لو سمحت

هل لو انا قبلت فى معهد لتدريس اللغه مثلا ودفعت الرسوم ولا قدر الله
الفيزا مش طلعت علشان اسافر للمعهد دا وادرس هناك هل يمكن استرداد المبالغ
الى حولتها للمعهد ام لا..؟


بالطبع اخي الكريم يمكنك استرداد اموالك في حاله لاقدر الله رفض طلبك
اللي لا يمكن استرداده هو مبلغ السفاره واي مبالغ دفعتها من اجل السفر لكن فلوس المعهد ترجعلك زي الباشا

minagou
Admin

عدد المساهمات : 1035
تاريخ التسجيل : 13/07/2010

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://kelmetmanfa3a.forumaction.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: && معلومات عن كيفية السفر لنيوزيلندا &&

مُساهمة  minagou في الإثنين أغسطس 09, 2010 2:48 pm


انا تخصص هندسه مدني اخر سنه ايه فرص الدراسه والعمل بنيوزلاندا ولو عايز اكمل دراسه او هجره في نيوزلاندا ايه

ياعني محتاج فلوس قد ايه انا ممكن اوفر في حدود 55 الف




اخي الكريم انت موقفك ف الهجره كويس عشان معاك مؤهل عالي ومطلوب ف معظم الدول خصوصا نيوزيلندا واستراليا
لو انت كويس ف الانجليش حاول تاخد امتحان الايلتس وحاول تجيب فيه فوق ال6 ف كل مجال ف اللغه
دا بالنسبه لو عاوز تقدم هجره ودي بتاخد سنه عقبال ما تطلع نتيجتك يا قبول
يا رفض ميزتها الوحيده انها بتمكنك من الاقامه القانونيه يعني تبقي ف البلد
زيك زي اي مواطن نيوزيلندي وكمان تعتبر مجانيه


الاضمن بقي هي الدراسه بس دي هتحتاج منك مصاريف طبعا عشان تعرفها بتراسل
المعاهد المتخصصه سؤاء هتدرس هندسه او حاجه تانيه انا مقدرش افيك ف
المصاريف ولكن متنساش انك هتحتاج ضمان مالي كبير ميقلش عن 60000 غير مصاريف
الدراسه
وطبعا ال 60000 في طريقه خبيثه كده ممكن ابقي اقولك عليها لو عاوز تدبرهم بس يكون ف عيلتك حد معاه المبلغ ده

واخيرا لو هتعمل معادله ف برده هتتكلف ولكن معنديش فكره عن تكاليف المعادله

اتمني اكون افدتك بأي معلومه
وده موقع الهجره

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
هو في كل المعلومات عن الذهاب لنيوزيلندا من ضمنها الهجره


minagou
Admin

عدد المساهمات : 1035
تاريخ التسجيل : 13/07/2010

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://kelmetmanfa3a.forumaction.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: && معلومات عن كيفية السفر لنيوزيلندا &&

مُساهمة  minagou في الإثنين أغسطس 09, 2010 2:56 pm


نرجو من سيادتكم توضيح كيف يتم تقديم طلب الهجره لكلا من
نيوزلاندا واستراليا هل من خلال سفارتهم وما هي عنواينها ام كامريكا من
خلال موقع مجاني ومتي يبدا هذا الموضوع وينتهي وهل تكون عشوائيه كامريكا في
الاختيار ام ماذا ؟


بالنسبه
لنيوزلاندا يتم تقديم طلب الهجره عن طريق مكتب الهجره الاقليمى الخاص بهم
الموجود فى دبى . وبالنسبه للوقت من المفترض ان تتم معالجه طلبك ليس اقل من
8 شهور حتى تنتهى عمليه معالجه طلبك .. وقد تستغرق اكثر من عام نظرا لوجود
كم هائل من طلبات الهجره من عده دول فى مكان واحد فقط الكائن بدبى ..

اولا انت تحتاج لعمل تقييم لطلبك اون لاين عن طريق التسجيل فى هذا الرابط [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ويتم تقييم طلبك بنظام النقاط كالتالى :
EOIs that have total points of 140 or more will be selected automatically from the Pool;
EOIs that have
total points of 100 or more but less than 140, and include points for
an offer of skilled employment or current skilled employment in New
Zealand, are selected (according to their points ranking), in sufficient
numbers to meet New Zealand’s Immigration Programme (NZIP) requirements


طبعا من اهم شروط التقديم على الهجره فى نيوزلاندا او استراليا ان يكون مستواك فى اللغه الانجليزيه كالتالى :
Minimum standards for English language

To assure us that a non-principal applicant meets the minimum standard of English, we need to see:

  • a
    recent IELTS certificate that shows they gained a score of 5 or over in
    the IELTS General or Academic Module. The test must be less than two
    years old
    or

  • that they can score points because they’re in skilled employment in New Zealand and have been for at least 12 months
    or

  • they can show they:

    • completed primary and at least three years’ secondary schooling at schools using English
    • completed at least five years’ secondary schooling at schools using English
    • completed a tertiary course of three years or more at institutions using English
    • hold a minimum of a ‘C’ pass in one of the following:

      • General
        Certificate of Education (GCE) 'A' Levels from Britain or Singapore -
        subjects must include English Language or Literature, or Use of English

      • Cambridge Certificate of Proficiency in English
      • Hong Kong Advanced Level Examinations (HKALE) - subjects must include Use of English
      • University
        of Cambridge in collaboration with University of Malaya, General
        Certificate of English (GCE) ‘A’ levels. Subjects must include English
        or General Paper

      </li>
    </li>

minagou
Admin

عدد المساهمات : 1035
تاريخ التسجيل : 13/07/2010

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://kelmetmanfa3a.forumaction.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: && معلومات عن كيفية السفر لنيوزيلندا &&

مُساهمة  minagou في الإثنين أغسطس 09, 2010 2:57 pm

<tr></tr>

لو سمحت يا استاذ رامي انا كنت عايز اسال بالنسبة للتقدم لطلب
الفيزا الدراسية ما هي المصروفات المطلوبة و طريقة الدفع لاني عرفت ان
السفارة في دبي و حضرتك تنصحني بالاقامة مع عائلة و لا مع طلبة اقصد يعني
ايهما اوفر و انسب من ناحية الخدمات (المياه-الكهرباء-الانترنت) و اسف
للاطالة.

مصروفات
فيزا الدراسه 130 $us وطريقه الدفع عن طريق ارفاق شيك مصدق بالقيمه باسم
دائره الهجره النيوزلانديه .. ويتم ارفاقه مع الابليكشن الخاص بالفيزا ...
بالنسبه للاقامه لا يوجد فرق مادى كبير بين السكن مع طلبه او عائله ...
بتعتمد عليك انت . والتكلفه تتراوح فى السكن مع عائله بين 210-240 . ومع
طلبه 160 - 220 فى الاسبوع الواحد


















minagou
Admin

عدد المساهمات : 1035
تاريخ التسجيل : 13/07/2010

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://kelmetmanfa3a.forumaction.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: && معلومات عن كيفية السفر لنيوزيلندا &&

مُساهمة  minagou في الإثنين أغسطس 09, 2010 2:58 pm

بس الشيك المصدق ده يعني المفروض ان يبقي عندي دفتر شيكات واعمل الشيك باسم دائرة الهجرة و لا ايه انا مش فاهم






لايتطلب ان يكون عندك دفتر شيكات . انت مجرد ما تسأل موظف البنك اكيد لازم يكون عارف خاجه زى كده .
ويكون الشيك باسم NewZealand Immigration Service

minagou
Admin

عدد المساهمات : 1035
تاريخ التسجيل : 13/07/2010

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://kelmetmanfa3a.forumaction.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

عايز اهاجر

مُساهمة  emadwady في الإثنين يونيو 25, 2012 3:30 pm

أستاذى العزي بعد التحية
انا جديد بالنسبة لموضوع الهجرة دا
عاوز اهاجر انا ومراتى واولادى
ياترى اية الشروط والتكاليف علشان الهجرة .؟

emadwady

عدد المساهمات : 1
تاريخ التسجيل : 25/06/2012

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى